субота, 24 лютого 2024 р.

У Дубровицькій та Немовицькій громадах обговорили проблеми у сфері гендерно-зумовленого насильства

Цього тижня  відбулися робочі зустрічі у Дубровицькій та Немовицькій громадах в рамках проєкту  «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області» який впроваджує Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Участь у зустрічі та обговоренні актуальних питань взяли представники соціальних установ та закладів, які  працюють з соціально-незахищеними верствами населення. 

Під час зустрічей учасники обговорили проблемні питання реагування на випадки насильства у громадах.

Фахівці наголосили, що в ситуаціях домашнього насильства - постраждалі не готові змінити своє життя та звернутися до фахівців, у той же час найбільше страждають діти, адже є свідками насильства. 

Координаторка проєкту Тетяна Мельник наголосила - потрібно проводити комплексну роботу, механізм впливу на кривдників є, але він не працює. Тому запрошуємо до навчальних практичних тренінгів психологів, які працюють у практичній площині з цими соціальними групами.

Під час зустрічі визначили актуальні питання співпраці в рамках проєкту, адже кожна громада нині потребує фахових психологів, які можуть працювати і з кривдниками і з постраждалими. 

Невдовзі відбудеться  навчальний тренінг у Рівному для психологів, представників  різних громад Рівненської області, які працюють з постраждалими.

Нагадаємо, основними цілями проекту є: 

- Експертна підтримка територіальних громад у запровадженні заходів щодо забезпечення постраждалих від СНПК та інших видів гендерно обумовленого насильства фаховою допомогою; 

- Підготовка спеціалістів- психологів, соціальних працівників до роботи з постраждалими від СНПК, домашнього насильства, насильства за ознакою статі; 

- Підготовка спеціалістів для проведення програм для кривдників у Рівненській області.

Захід організовано ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» - грантером Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's FundУкраїнського Жіночого Фонду/УЖФ в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує в партнерстві з громадською організацією Ла Страда Україна» та Асоціацією жінок-юристок України ЮрФем  за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації