четвер, 29 лютого 2024 р.

Переселенці у Рівному відновлюють психоемоційний стан

Днями у Рівному  відбувся майстер-клас "Малювання картин крупами", учасниці використовували манку, пшоно, гречку, рис та сочевицю не для приготування каші, а... для творчості. 

Майстер-клас провела майстриня, художниця, арт-терапевтиня Марина Шумарова, вона  розповіла, що створення картини з круп своїми руками заспокоює нервову систему, допомагає позбутися негативних емоцій та знижує рівень тривожності. А ще така робота розвиває художній смак, відчуття стилю і краси.

Цей вид творчості відрізняється не занадто складною технікою. Трохи натхнення, творчості, фантазії у підборі круп – і звичайнісінька крупа перетворилася в оригінальні картини з незвичною текстурою. Кожна учасниця створила власний шедевр.

Це вже не перший захід, який спрямований на психоемоційну допомогу ВПО.  Так у лютому також відбулася ресурсна зустріч «Пошук внутрішніх ресурсів», на якій учасниці:

відволіклися від труднощів та переживань;

навчилися виконувати вправи, які допомагають долати тривоги та знімати психоемоційне напруження;

отримали практичні поради по формуванню позитивного мислення;

дізналися, як пристосовуватися до нових надскладних умов з мінімальним негативним впливом на психіку.

Захід був насичений різноманітними вправами.

Зокрема, вправа на віру в себе та свої сили допомогла учасницям повірите у свої здібності. Віра в себе дає нам силу і енергію для подолання будь-яких перешкод і викликів на життєвому шляху. 

За допомогою малювання формували здатність виражати свої відчуття: знімали психоемоційне напруження, негативний емоційний стан, звільнялися від страхів та символічно їх знищували.

Спільний танець, як дуже дієвий спосіб подолати психоемоційне напруження, став родзинкою зустрічі та додав учасницям безліч позитивних емоцій, радості та енергії. 

Наша ресурсна зустріч стала істинним джерелом позитивних емоцій, гарного настрою, відкриття нових можливостей для кожної учасниці.

Вкотре щиро дякуємо психологині, членкині Української спілки психотерапевтів психологічної служби КОГПА ім. Тараса Шевченка, сертифікованій тренерці Універсального тренінгу психічного здоров’я, тренерці курсів «Психологія успіху» Тетяна Новак-Захарчук за таку корисну та ресурсну зустріч!

Щиро вдячні всім учасникам та тренерам за творчу атмосферу та позитивні емоції, що панували на заходах.

Проєкт «Емоційне відновлення - тепло спільноти» втілюється ГО "Всеукраїнське об'єднання переселенців" в межах програми "Допомога ВПО в Західному регіоні через місцеві партнерства", що реалізується Благодійний фонд «Крила надії» за фінансової підтримки Міністерства внутрішніх справ Чехії та програми «Допомога на місці».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації