неділя, 4 лютого 2024 р.

Очільник Дубна вивчав новітній досвід з енергоефективності в Австрії - відео



Міський голова Василь Антонюк в складі офіційної української делегації здійснив освітній візит у столицю Австрії місто Відень. Поїздка організована і повністю профінансована організацією «Greenpeace: Зелена Україна» в рамках проєкту «Зелене відновлення України» і мала на меті ознайомити українських мерів з успішними "зеленими" об'єктами у Європі. Слід зазначити, що до складу делегації були запрошені очільники міст України, котрі мають позитивний досвід впровадження енергозберігаючих проєктів.
ВІДЕО 
Учасникам освітнього візиту була запропонована насичена кількаденна програма про досвід муніципальної влади у впровадженні новітніх технологій енергоефективності та поступової повної відмови від російського газу. Відень є одним із європейських міст, де “зелені” технології вже давно застосовуються ефективно та з користю для містян. 

Лідери десятьох українських громад вивчали досвід Відня у сферах:
забезпечення багатоквартирних житлових будинків енергією від теплових насосів та сонячною енергією;
використання вітряної енергії, відвідали вітроенергетичний парк Bruck/Leitha;
суміжного використання сільськогосподарських угідь для встановлення сонячних батарей та вирощування сільськогосподарських культур;
розроблення стратегії міста майбутнього та участь у освоєнні грантових коштів міжнародних фінансових корпорації для зеленого відновлення України;
заходів, які впроваджують у Відні задля повної відмови від газу та викидів вуглецю до 2040 року;
роботу віденського сміттєспалювального заводу, початок історії якого сягає 1839 року (цікавий факт - у Відні з 2008 року заборонено захоронення сміття у сміттєзвалище, все переробляється і спалюється).
Також учасники української делегації відвідали представництво ООН у Австрії. Очільники українських громад дізналися більше про структуру ООН, роботу різних департаментів. Також дипломати розповіли про можливості ООН, які міські голови можуть ефективно використовувати у своїх громадах. 
"Це були кілька днів насиченої і продуктивної роботи на різних об'єктах, щоб детально вивчити всі сучасні “зелені” технології. Оскільки ми маємо стратегію розвитку Дубенської міської громади, значна увага в якій приділяється забезпеченню енергоефективності систем життєзабезпечення міста, переконаний, що отриманий досвід буде корисним для її впровадження. Також на відстані відчув ще більшу потребу боротися за нашу свободу, щоб ми мали такі ж самі цінності та можливості цивілізованого вільного світу!", - зазначає міський голова Василь Антонюк.
Повідомляє Рівненське РВ АМУ, використано матеріали Дубенської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації