понеділок, 4 грудня 2023 р.

Представниці жіночих організацій Рівненщини регулярно підвищують свою спроможність та свій професійний рівень

В рамках діяльності коаліції 1325 в Рівненській області у листопаді відбувся ряд навчальних тренінгів для членкинь Коаліції. 

На початку листопада двоє представниць з Рівного відвідали навчальний курс в Ужгороді «Академія жіночого лідерства» в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», який впроваджує Український Жіночий Фонд за підтримки Уряду Канади.  Нині учасниці мають менторську підтримку  від Тетяни Мельник.

Наприкінці листопада у Рівному відбувся дводенний тренінг з написання проєктів. 

Тренінг відбувається в рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», реалізується Українським Жіночим Фондом за фінансової підтримки  Уряду Великої Британії у партнерстві з ГО «Ла Страда — Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим  центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та  євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики. 

Участь у навчанні взяли понад 20 представниць жіночих громадських організацій, які входять в Коаліцію 1325 Рівненщина. 

Тренерки підготували насичену програму учасницям, яка складалася з різних блоків, поєднали теоретичні та практичні завдання, тож детально вивчили наступні теми: 

- Визначення поняття «Соціальний проєкт». Основні характеристики проєкту.

- Джерела фінансування. Життєвий цикл проєкту.

- Структура проєкту. Форма проєктної заявки. Як 5 питань повʼязані з структурою проєктної заявки.  

- Визначення та дослідження проблем. Дерево проблем. Опис проблеми та цільової аудиторії в проєктній заявці.

- Заходи проєкту. Графік впровадження проєкту. Діаграма Ганта. 

Після тренінгу учасниці також поділилися своїми враженнями:

Марія Данилюк

«В нашому житті ми майже кожного дня зустрічаємо слово проєкт.  Та багато чуємо від оточуючих, а що ж це таке? Тому нові знання, знайомства та досвід отримала на дводенному тренінгу саме в цій темі "Написання проєктів". Якщо бажаєте дізнатися більше по темі проєкт та маєте цікаву ідею? Доєднуйтеся та слідкуйте за ГО "Інтонація ЗМІН". Разом будемо робити зміни. Кожен з нас може впливати на розвиток своєї громади. Іноді результат видно одразу, іноді — через багато років. Але долучитися і творити країну, у якій ти хочеш жити, можна вже зараз» - зазначила Марія Данилюк на своїй сторінці у соцмережах.

Олена Ковтунець

«Такі тренінги потрібно проходити регулярно, не залежно від того скільки маєш практичного досвіду у підготовці проєктів. Адже це можливість підвищити свій рівень, обмінятися практичними кейсами, подискутувати з іншими учасницями, поспілкуватися з тренерками, утворити нові партнерства і водночас допомогти початківцям.»


Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації