середа, 6 грудня 2023 р.

У Корецькій громаді провели захід присвячений Міжнародному дню волонтера

Фінальна зустріч «Спільні кроки в розбудові. Зміцнення ролі жінок в громадському житті Кореччини», присвячена Міжнародному дню волонтера, відбулася 5 грудня на Кореччині у молодіжному просторі «КоТуса», що діє на базі Центру дитячої та юнацької творчості.

Неймовірно тепла зустріч зібрала 34 учасники, з них 9 жінок зі статусом ВПО. Серед присутніх волонтери, представники органів міського самоврядування, бізнесу, педагоги, соціальні працівники, духовенство, учасниці проекту. Захід організовано спільно з Центром дитячої та юнацької творчості.

ГО «Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ» подяками відзначила усіх, хто допомагав в реалізації проекту «Зміцнення ролі жінок в громадському житті Кореччини», найактивніших та ініціативних учасниць, котрі за час реалізації проекту стали повноправними членами команди та тими, хто готовий до розвитку громадського сектору на Кореччині. Також подяками Корецької міської ради та КЗ “Центр ДЮТ” відзначено активних волонтерів, котрі упродовж періоду війни долучаються до діяльності волонтерського штабу Корця.

Усім гостям заходу на пам'ять дістались символічні подарунки - крафтові смаколики від місцевої майстрині .

Під час зустрічі діяла презентаційна виставка-продаж крафтових смаколиків від майстрів-початківців з числа місцевих жителів та ВПО.

Педагог на пенсії Тетяна Кислюк почала займатись виготовленням цукатів ще декілька років тому та попиту не мала. Дізнавшись про майстриню, ми вирішили підтримати її, сприяти розвитку справи. Екологічні солодощі подарували всім присутнім та організували продаж. А вже сьогодні посипались замовлення на солодощі . 

Молода дівчина з числа ВПО, котра проживає з мамою за 25 км від Корця, захоплюється кондитерською справою, експериментує та виготовляє різну смакоту. Дегустаторами є рідні та друзі. 

Аби підтримати молоду майстриню Софію Карплюк, ми запропонували їй взяти участь у виставці-продажу та презентувати власні крафтові смаколики ширшому колу спільноти. Нам це вдалося. Дівчина отримала замовників з числа гостей зустрічі.

Крафтові десерти від місцевої молодої майстрині-кондитера Ірини також отримали підтримку від нас. 

Крафтове виробництво натуральних медових напоїв від місцевого підприємця Віктора також отримало нашу підтримку в популяризації продукції серед учасників. 

В казковий зимовий день ми не могли лишити гостей зустрічі, добротворців, без сюрпризів та подарунків. На завершення ми провели розіграш подарунків серед присутніх. А розігрували 7 лотів рондомним способом, котрі нам люб'язно надали наші прихильники 

Після завершення офіційної частини заходу, відбулась рефлексія з учасницями проекту. Обговорено наші спільні досягнення, плюси та мінуси в реалізації проєкту, виклики та можливості, що виникали в ході роботи та визначено ідеї щодо наступних спільних кроків. 

Проєкт реалізують за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО «КримSOS».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації