вівторок, 5 грудня 2023 р.

У Гощанській громаді підтримують різні ініціативи щодо збереження історико-культурної спадщини

У Гощанській селищній раді відбулося засідання Координаційної ради з питань історико-культурної спадщини та краєзнавства Гощанської селищної ради під головуванням заступниці Гощанського селищного голови Олени Ткачук.

Під час засідання члени координаційної ради розглянули звернення ГО «Культурно-просвітницький центр ім. Томаша Оскара Сосновського» щодо надання згоди на впорядкування польського кладовища і благоустрою території поблизу костелу Святої Трійці та Святого Архангела Михаїла в Тучині. 

З моменту створення в 2016 році керівником організації є Ярослав Ковальчук. З його ініціативи в Тучині вже неодноразово проводилися різного роду акції за участі старости Валентина Систука, місцевих активістів. Головна мета заходів - привернути увагу до пам’ятки архітектури, аби «законсервувати» її й попередити подальше руйнування.

Розглянувши звернення ГО «Культурно-просвітницький центр ім. Томаша Оскара Сосновського» члени координаційної ради надали згоду на проведення робіт у разі виділення грантових коштів.

За матеріалами Гощанської селищної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації