четвер, 14 грудня 2023 р.

Благополучні сім’ї - щасливі діти - у Гощанській громаді відбувся тренінг в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни»

Опіка і виховання дітей - обов’язок і одна з найважливіших місій батьків. На жаль, не кожне батьківство є усвідомленим і не всі батьки відповідально виконують свою місію. Результат - діти обмежені, або й загалом позбавлені батьківської опіки. 

З метою налагодження ефективної міждисциплінарної взаємодії усі дотичні фахівці до сімейного виховання, пройшли навчання під час чергового тренінгу в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни». 

Головний меседж тренінгу - об’єднання та ефективна взаємодія всіх служб.

Головне завдання для громади - забезпечення сімейними формами виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, мінімізація, а ще ліпше відсутність такої категорії, як сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Виконати завдання, досягнути результату можна лише у тісній співпраці всіх служб, постійному моніторингу ситуації в громаді. Активізуємо роботу в цьому напрямку. 

Війна ще більше ускладнила ситуацію. Наразі на первинному обліку в Гощанській громаді є 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 29 дітей - під опікою. Крім того, 1 дитина перебуває у прийомній сім’ї і 5 - у дитячому будинку сімейного типу на території іншої громади. 

Безпосередньо в громаді працює одна патронатна і є дві прийомні сім’ї. З моменту створення 2020 року патронатної сім’ї, Вікторія та Олексій Сєркові з Тучина брали на виховання 17 дітей. У прийомних сім’ях виховується 2 дітей, позбавлених батьківського піклування та одна повнолітня особа з числа сиріт.

Зменшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, забезпечення першочергових потреб дітей, позбавлених батьківської опіки - одне з першочергових завдань усіх, дотичних до цього структур. Це старости, депутати, медики, освітяни, поліцейський офіцер громади, представники Служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, терцентру, а також духовенство. 

Благополучні сім’ї - щасливі діти!

За матеріалами Гощанської громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації