пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

Адвокаційні кампанії допомагають молодим громадським організаціям пройти шлях становлення

На Рівненщині активізували свою діяльність громадські організації БО «БТ “Інше зерно”» та ГО «Культвідродження». Організації долучилися до адвокаційної діяльності та почали свою активну роботу за менторської підтримки фахівців Благодійної організації «Позитивні жінки м.Рівне» у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами». 

БО «БТ “Інше зерно”»  в рамках адвокаційної кампанії працювали над покращенням системи надання послуг для ВПО, що приїхали до Рівненської територіальної громади, які за станом здоров’я потребують безглютенового харчування, забезпечення їх психо-емоційної підтримки та навчання навикам самоорганізації, інтеграції у життя громади. 


Під час роботи спільно з депутаткою  Рівненської обласної ради, заступником голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Світланою Богатирчук-Кривко підготували депутатське звернення до голови Рівненської обласної державної адміністрації щодо вирішення практичних проблем хворих, які страждають на захворювання, що пов’язані з чутливістю до глютену та його непереносимістю, з урахуванням того, що їх кількість значно збільшилася за рахунок ВПО. Налагодили співпрацю з іншими благодійними організаціями в м. Рівне, які надають послуги ВПО, провели перемовини про співпрацю, розглянули можливі форми такої співпраці. За результатами перемовин досягнуто домовленості про підписання меморандумів про співпрацю та партнерство з БФ «Рокада» та БФ «Право на захист». 

Придбано сертифіковані безглютенові продукти, що їх надано ВПО – пацієнтам (або їхнім батькам), які містяться у базі даних БО «Інше зерно» для груп самодопомоги.  Проведено 5 груп самодопомоги для ВПО – пацієнтів (або їх родичів), які за медичними показниками потребують безглютенового харчування  - фасилітаторка занять психологиня Анна Дмитришина. 

Громадська організація «Культвідродження» в рамках своєї адвокаційної кампанії працювала над покращенням системи надання послуг для ВПО  Рівненської територіальної громади, підсилення спроможності та психо-емоційна підтримка. Під час роботи досягли наступних результатів:

- Провели круглий стіл за участі представників органів місцевого самоврядування,  ради ВПО, громадські організації, які надають послуги для ВПО на тему «Проблеми ВПО в інтеграції в громаду». 

- Підписали Меморандум про співпрацю між ГО «Культвідродження», ГО «Всеукраїнське об’єднання переселенців» та БО «Позитивні жінки м. Рівне».

- Підписали Меморандум про співпрацю між ГО «Культвідродження» та Рівненською міською радою.

- Провели 2  інтеграційні заходи для дітей ВПО та Квасилівської громади, зокрема -  майстер-класи «Зайчик гарного настрою» та «Долоньки миру». В результаті  діти ВПО підвищили рівень соціальної адаптації, реабілітації та інтеграції в громаду, розширили знання про обереги українського народу. 

- Провели психологічний майстер-клас для батьків   на тему: «Як виховати щасливу дитину», під час якого батьки підвищили рівень розуміння принципів позитивного виховання дітей, обмінялись  досвідом жінки ВПО та місцевої громади, підвищився рівень впевненості батьків у своїх виховних здібностях.

- Організували групу підтримки для ВПО де відбувся обмін досвідом між жінками ВПО та місцевої громади, підвищився рівень впевненості батьків у своїх адаптивних здібностях, відбувся обмін контактами і пришвидшення інтеграції ВПО у життя громади. 

Проєкт реалізує благодійна організація «Позитивні жінки м.Рівне» у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами», що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» у партнерстві з Рівненська обласна державна адміністрація та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації