пʼятниця, 22 грудня 2023 р.

Гощанська громада потребує фахових психотерапевтів - відео


У Гощі відбулася презентація проєкту  «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області» який впроваджує Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».
Голова громади Микола Панчук наголосив – нині Гощанська громада працює над створенням закладу психо-соціальної підтримки, відтак вже потребують вузькоспеціалізованих фахівців, які працюватимуть з постраждалими в умовах війни. Першочергово потребують висококваліфікованих психіатрів та психотерапевтів. 
Відео. 

Керівниця проєкту Тетяна Мельник презентувала план роботи фахівців в рамках проєкту, адже передбачено цикл навчання для кваліфікованих психологів, які надаватимуть допомогу постраждалим від насильства.  «Буде надана експертна підтримка органам місцевого самоврядування для 15 громад Рівненської області з питань протидії насильству за ознакою статі та сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом. Буде підготовлено 30 фахівців для роботи з постраждалими від СНПК та насильства за ознакою статі, домашнього насильства. Буде підвищено кваліфікацію та навчено 20 сертифікованих психологів , які працюють з особами, які вчинили насильство за ознакою статі, домашнє насильство» - розповіла Тетяна Мельник.

Матеріал підготовлено в рамках проекту 
«Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який виконує Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу. Відповідальність за зміст інформації несе громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Інформація, що представлена у матеріаліі, не завжди відображає погляди ЄС і УЖФ.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації