вівторок, 5 грудня 2023 р.

Представники громад Рівненської області беруть участь в XVІІ Українському муніципальному форумі «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України» - відео


4-5 грудня 2023 року Асоціація міст України проводить у Києві XVІІ Український муніципальний форум «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України». Участь у Форумі беруть 20 представників громад Рівненської області – голови міських, селищних та сільських рад, секретарі рад  а також виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук.
Український муніципальний форум традиційно є майданчиком для відкритих дискусій та вироблення спільної позиції представників місцевого самоврядування, державної влади та міжнародних партнерів.
ВІДЕО
Цьогоріч у Форумі беруть участь представники муніципалітетів України та Європи, Парламенту, Уряду, інших органів державної влади України, Європейського Парламенту, Ради Європи, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, ЗМІ. 
У перший день Форуму відбулися різнопланові панельні дискусії:
- Реалізація доповіді Європейської Комісії «Україна 2023» в регіональній політиці, бюджетному забезпеченні та наданні публічних послуг у громадах;


- Планування відновлення та розвитку деокупованих та тимчасово окупованих територій;
- Презентація «Ефективні рішення муніципалітетів» представниками палат Асоціації міст України;
- Єднання для Перемоги, відновлення та розвиток України.

В рамках роботи Форуму - громади представили свої успішні практики в сучасних умовах, зокрема голова Великоомелянської сільської громади Алла Карпюк презентувала волонтерську роботу усієї громади – «Допомога тим, хто її потребує у період воєнного стану».
Алла Карпюк подякувала усім жителям громади, які щодня долучаються до волонтерської справи. У такий спосіб продемонструвала як маленька сільська громада єднається та допомагає іншим. 


У перший день Асоціація міст України презентувала збірник кращих практик "Перемагаємо спільними зусиллями 2023" де представлені різні ініціативи громад, що наближають нашу Перемоги, до збірки увійшли і кращі практики Рівненської області.

Сьогодні триває другий день Форуму. До Панельної дискусії долучився народний депутат від Рівненщини Сергій Євтушок. 




Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації