середа, 17 січня 2024 р.

Для чого громадам потрібний гендерний паспорт - про це говорили під час Політичної студії у Рівному

У Рівному відбулося чергове засідання «Політичної студії» в рамках реалізації проєкту «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області» який впроваджує Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Учасниці зустрічі, а це депутатки обласної та місцевих рад Рівненської області поділились  досвідом впровадження гендерних ініціатив у своїх радах.  

Участь у зустрічі взяли  представниці цільових громад проєкту, а саме депутатки Здолбунівської міської ради  та Тараканівської Громади.  


Депутатка Рівненської міської ради Олена Хотенко детально розповіла про створення депутатської групи «Рівні можливості» у Рівненській міській раді, водночас наголосила -  «Україна сьогодні змушена тестувати свої громади на гендерну рівність та послідовно втілювати підхід належного врядування, який базується на концепції прав людини. 

Ми не підбиваємо підсумки, а продовжуємо плідно працювати над питанням наскрізної інтеграції гендерного підходу на всіх етапах планування й бюджетування: від стратегій розвитку громад до галузевих програм.»

Своїм досвідом створення та роботи гендерних депутатських груп - також поділилися депутатки Одеської міської ради. Вони зауважили – що така група у них існує вже другу каденцію. 

Координаторка проєктів Національного демократичного інституту Людмила Чернявська детально розповіла про основні завдання, які нині вирішують депутатські групи гендерної рівності у різних місцевих радах України. Водночас наголосила що в НДІ є окрема програма що опікується гендерними питаннями у місцевих радах, тому варто передавати досвід своїм колегам та створювати більше депутатських груп з гендерних питань.  

Потому обговорили подальші кроки після приєднання Рівненської громади до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад та розробка гендерного профілю громади. Визначили охочих, які увійдуть у робочу групу щодо напрацювання Плану дій по імплементації Хартії. 

В рамках реалізації проєкту вже оголосили про конкурс підтримки жіночих ініціатив у Березнівській, Здолбунівській і Тараканівській громадах, які є учасницями проєкту. Тож, спільно обговорили вимоги та умови для втілення проєктних ініціатив, фахівчині надали відповіді на проблемні питання. 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації