вівторок, 23 січня 2024 р.

Налагоджено міжнародну співпрацю між громадами Рівненщини та Ольштинського повіту - Польща

 

В рамках робочого візиту делегації Рівненського району в Польщу, з метою налагодження співпраці між муніципальними органами влади України та Польщі, відбулася зустріч в Ольштинському повіті із старостою повіту Анджеєм Абако. Ґміни Ольштинського повіту представляли Тереза Хростовська – староста ґміни Пурда, Ян Каспровіч – староста ґміни Ґетжвальд та Збігнєв Шаль – заступник мера Біскупця.
Українська делегація була представлена головою Рівненської районної ради Василем Тимощуком, керуючим справами Рівненської районної ради Дмитром Лисенком, головами Малолюбашанської та Олександрійської сільських рад Світланою Ковальчук та Олександрем Гуцем.
Під час зустрічі старости гмін та голови громад нашого району представили свої громади та дали відповіді на запитання колег. Досягнута домовленість про співпрацю і розпочато необхідні процедури для підписання в подальшому угод про міжнародну співпрацю, як того вимагає польське та українське законодавство. Як виявилося, обидві сторони мають багато спільного, що дає надію на хороше партнерство.

Голова районної ради подякував громаді Вейгеровського повіту за допомогу українським біженцям та відпочинок наших дітей, чиї батьки загинули на російсько-українській війні, і подарував польським колегам український прапор з підписами і побажаннями військовослужбовців та картину із зображенням краєвидів українського Полісся. 

Староста повіту, в свою чергу, висловив сподівання, що незабаром вони зможуть приїхати до нас, в мирну Україну, і на власні очі побачити та пізнати нашу країну. Також староста анонсував чергове перебування українських дітей в Ольштинському повіті влітку.

Підготовлено за матеріалами Рівненської районної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації