середа, 31 січня 2024 р.

У громадах Рівненщини обговорили проблеми у сфері гендерно-зумовленого насильства

У громадах Рівненської області відбувся ряд робочих зустрічей з фахівцями соціальної сфери, поліції та освітянами в рамках реалізації проєкту  «Підвищення спроможності суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від СНПК, насильства за ознакою статі, домашнього насильства у Рівненській області». Проєкт впроваджують фахівчині  ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» в період з грудня до березня 2024 року. 

Днями таки робочі зустрічі відбулися у Дубно, Костополі та Корці а також у Вербській громаді.

Дубно

Координаторка проєкту Тетяна Мельник наголосила - потрібно проводити комплексну роботу, механізм впливу на кривдників є, але він не працює. Тому запрошуємо до навчальних практичних тренінгів психологів, які працюють у практичній площині з цими соціальними групами.

Під час зустрічей учасники обговорили проблемні питання реагування на випадки насильства у громадах.



Дубно
Присутні розповіли, яка нині ситуація у  громаді, як фахівці працюють з усіма сторонами конфлікту. 

Фахівці наголосили, що в ситуаціях домашнього насильства - постраждалі не готові змінити своє життя та звернутися до фахівців, у той же час найбільше страждають діти, адже є свідками насильства. 




Костопіль
Проблема непроста і комплексна, отже і реагування повинно бути своєчасним і

комплексним. Як ефективно реагувати та втручатися у випадок домашнього

насильства, особливо, коли у сімʼї є діти. 

Обговорили також необхідність психологічної допомоги постраждалим та залучення кривдників на спеціальні програми. Представниця ГО «Центр «Чайка»  Тетяна Мельник розповіла про можливість для психологів громад підвищити свої знання та навички допомоги постраждалим на спеціальному тренінгу для психологів, які відбудуться у лютому в межах даного проекту. 

Костопіль
Водночас нагадала, що в рамках проєкту вже відбувся тренінг для фахових психологів щодо роботи з кривдниками, оскільки запит є ще даний тренінг – то планують його організувати повторно. Тому до участі запрошують психологів з громад Рівненщини для підвищення кваліфікації. 







Корець
Нагадаємо основними цілями проекту є: 
- Експертна підтримка територіальних громад у запровадженні заходів щодо забезпечення постраждалих від СНПК та інших видів гендерно обумовленого насильства фаховою допомогою; 

- Підготовка спеціалістів- психологів, соціальних працівників до роботи з постраждалими від СНПК, домашнього насильства, насильства за ознакою статі; 

- Підготовка спеціалістів для проведення програм для кривдників у Рівненській області.

Корець

Вербська громада

Заходи організовано ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» - грантером Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's FundУкраїнського Жіночого Фонду/УЖФ в рамках проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК», який УЖФ виконує в партнерстві з громадською організацією Ла Страда Україна» та Асоціацією жінок-юристок України ЮрФем  за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації