понеділок, 22 січня 2024 р.

Корецька громада використовує різні методи для подолання безробіття


 Проблема працевлаштування гостро стоїть у Корецькій громаді. Сьогодні держава надає багато можливостей для усіх бажаючих у вигляді різноманітних програм підтримки та грантів, на які виділяються кошти – це і єРобота, Програма інноваційних ваучерів, «Власна справа», Програма «Доступні кредити 5-7-9%», грант на стартап, гранти на створення або розвиток власного бізнесу, переробних підприємств, тепличного господарства, садівництва, ягідництва, виноградарства та багато інших. 

Якщо проаналізувати минулий 2023 рік, то послугами служби зайнятості скористались 598 жителів громади, статус безробітного надано 482 особам, допомогу по безробіттю отримували 450 чоловік, 115 роботодавців подали до служби зайнятості інформацію про потребу у 351 працівнику, працевлаштовані були 229 жителів громади, у тому числі 179 осіб, які мали статус безробітного. 

Отримали ваучер для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці 2 особи, до суспільно-корисних робіт було залучено 55 безробітних, які отримали виплати на суму 397,6 тис. грн.

Станом на сьогодні на обліку у статусі безробітного 86 жителів. 

З ініціативи Рівненського обласного центру зайнятості та за участю його представників – заступника директора Сергія Панасюка і начальника відділу активних програм зайнятості Дмитра Лупіна, в нашій громаді відбулась зустріч з підприємцями, керівниками медичних закладів, жителями та представниками Корецького відділу Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості, під час якої обговорено ряд державних програм, які реалізуються через державну службу зайнятості. 

Створення робочих місць залежить від кожного з нас – для цього потрібно поставити ціль, підготувати бізнес - план, отримати кошти на розвиток та працювати, не чекаючи створення якихось великих підприємств. 

За матеріалами Корецької міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації