пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Психологи допомагають постраждалим від війни використовуючи нові методики роботи - відео


Українці переживають важкий період у своєму житті, практично усі перебувають у стані стресу відтак потребують різного роду психологічної допомоги та підтримки. Однак психологів для індивідуальної роботи на всіх не вистачить, тому є потреба у підготовці нових кадрів. Таке покликання в собі знайшла психологиня Оксана Грицюта, яка є представницею ГО «Носителі миру», у своїй роботі нині вийшла на новий рівень – ділиться своїми знаннями та методиками з іншими психологами у роботі з травмованими війною людьми. Ділиться досвідом України на міжнародному рівні, аби фахівці надавали допомогу постраждалим, які нині перебувають у різних країнах Європи у статусі тимчасового прихистку. 
Відео

Психологиня регулярно проводить навчально-терапевтичні семінари для психологів, соціальних працівників, служителів церков на тему  «Психологічний супровід людини у часи горювання» за ініціативи Громадської організації «Носителі миру». Ця тема потребує глибокого розуміння труднощів психоемоційного проживання горя.  Оксана Грицюта поділилася досвідом проведення груп психологічної підтримки, обговорили з учасниками і провели особливі та унікальні техніки. Під час семінару учасники отримали методичку з темами із описом вправ для груп підтримки.




Оксана Грицюта також пропрацьовує тему  «внутрішня дитина». Термін «внутрішня дитина» вперше вжив відомий психолог Карл Густав Юнг. 
Внутрішня Дитина – це наш дитячий досвід, життєві сценарії, які зафіксувалися у психіці і керують у дорослому житті, зокрема на   семінарі «Зцілення внутрішньої дитини» детально розглядають наступні теми: 
• Дозвіл собі розслабитись, відпочити, чи осуд? 
• Ініціативність та креативність, чи страх змін, нового? 
• Уміння отримувати задоволення, чи відчуття приреченості? 
• Радість від життя, чи здатність бачити світ не різнобарвним, а лиш чорно-білим? 
• Здатність до творчості у будь-якому вигляді, чи обмеженість та страхи?

Фахівці громадської організації «Носителі миру» провели цикл занять для групи підтримки та психологічного супроводу людей у часи горювання. Душевна підтримка, ресурс, спілкування з тими, хто опинився у схожій ситуації, застосування відповідних психологічних технік допомагають пройти шлях скорботи, віднайти внутрішні сили, розкритися у духовній красі і зрости в мудрості.  Війна… кричуще несправедлива: гинуть одні, щоб жили інші. Як вижити, втративши близьку людину, прожити пекельний біль, пережити відчай і горе, щоб таки Жити?
Особливу увагу Оксана Грицюта приділяє роботі з дітьми, зокрема спільно з іншими колегами видала психотерапевтичну книжечку про пригоди Ведмедика Упанчика та однойменну м’яку іграшку. Для фахівців провела семінар «Діти та війна»:   
•   зустрітися з болем, щоб він не перетворив життя на пекло 
•   трансформувати біль в посттравматичний розвиток, а не розлад 
•  вчилися використовувати казкотерапію, іграшку - обіймашку та інші техніки в терапевтичних цілях 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації