вівторок, 2 січня 2024 р.

Від молодіжної роботи до керівниці проєктного відділу Острозької громади та заснування громадської організації


«Ніколи! Чуєте, ніколи не кажіть, що молодь пасивна, байдужа, інертна!» – так свої звернення до підписників у соцмережах починає співзасновниця  ГО «Центр суспільних перетворень» Ольга Стецюк. 
У спеціальному інтерв’ю Ольга Стецюк розповіла про головні досягнення та проєкти за останній період часу.  Кожна ідея та ініціатива має підтримку в Острозькій громаді, у такий спосіб вдається залучити до взаємодії і молодь, нагадаємо завдяки активності та різноманіттю заходів для молоді, Острозька громада отримала статус «Молодіжна столиця України 2022».
Відео.

Організаційну спроможність організації вдалося посилити в рамках одного з проєктів спільно з іншими жіночими організаціями 3 громад Рівненської області. 
Восени Ольга стала запрошеною спікеркою на першому обласному форумі «Молодіжних працівників та працівниць Рівненщини», там зібралися люди, які творять молодіжну політику: відкривають молодіжні центри та простори, формують програми підтримки молоді, проводять тренінги, табори, зустрічі, конференції, волонтерять, підбурюють, формують державну політику підтримки молоді!





На форумі Ольга Стецюк розповіла про свою історію – «Від навчання на базовому тренінгу «Молодіжний працівник», у 2018 році, який закохав мене в молодіжну роботу, дав розуміння та можливість створити круту Молодіжну раду, дієву!! Потім взяти участь в Спеціалізованому тренінгу «Залучення та координація волонтерів» у 2019 , потім Тренінг для тренерів у 2020 році, потім створили громадську організацію «Центр суспільних перетворень» разом з Юрієм Устимчуком, відкрити абсолютно сучасний відділ проєктної та інвестиційної діяльності в ОМС, очолити його, набрати команду профі, наповнити обладнанням, реалізувати проєкти по створенню та облаштуванню простору підліткового клубу «Надія», запросити БУР в громаду, дати розуміння повноцінного волонтерства, облаштувати тренажерний зал, закупити сучасне обладнання, виграти проєкт з ремонту міні-футбольного поля біля Острозького ліцею № 2. Згодом стали Кращими на конкурсі «Кращих практик молодіжної роботи» від Міністерства молоді та спорту, потім виграти та реалізувати десятки проєктів для молоді та з молоддю (і не тільки), обʼєднатися з Національним університетом «Острозька академія», проводити лекції та тренінги про важливість проєктної діяльності для студентів, виростити багатьох лідерів громади, стати Молодіжною столицею - 2022, виграти десяток проєктів і залучити 2 млн. 700 грн. на розвиток молоді, зустріти повномасштабне вторгнення, не можливість виконати умови плану заходів по Молодіжній столиці, не отримати фінансування! 

Не здаватись, подати заявку на Програму USAID «Говерла», бути в Польщі волонтеркою, перемогти, залучити в громаду міжнародно- технічної допомоги на більше як 7 млн. грн. (генератори, офісна техніка, спецодяг для пожежників, бензопили, бензовози, екскаватор та інша техніка). 
Отримати перемогу в Програмі «Мріємо та діємо» на створення молодіжного простору в нашому місті , залучити мінімум 2 млн.грн. І не реалізувати його!!!!  Навіть в умовах війни молодіжна робота не зупиняється!» - звертає свою увагу у дописі Ольга Стецюк. 






Публікацію підготовлено в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації