пʼятниця, 5 січня 2024 р.

Подолання проблем пов’язаних з гендерно зумовленим насильством обговорили у Гощі та Березному - відео


Тривають робочі зустрічі представниць ГО Центр підтримки громадських ініціатив "Чайка" у громадах Рівненської області. Вже відпрацювали у Березнівській та Гощанській громадах. 
У м. Березне зустріч відвідали фахівці Березнівської міської ради - Оксана Ковальчук завідувачка секції соціальної політики, Галина Беженар - директорка Березнівського міського центру соціальних служб, місцеві депутатки та громадські активістки. У Гощі спілкувалися з головою громади Миколою Панчуком, представницями комунальних закладів громади та депутатками селищної ради. 

відео - Тетяна Мельник
Під час зустрічей обговорили  взаємодію та спільну координацію. Як продуктивно, ефективно і якісно організувати роботу щодо реалізації проєкту «Розвиток Національного Механізму Взаємодії (НМВ) та забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства у Рівненській області», який з травня 2023 року реалізує ГО Центр «Чайка». 

Домовились про співпрацю:
- у проведенні навчальних сесій з протидії торгівлі людьми для відповідальних осіб на рівні громад;
- в організації інформаційних кампаній для населення Березнівщини та Гощанщини щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та можливості отримання належної допомоги постраждалим;
- в налагодженні обміну інформацією задля виявлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства, та їхнього подальшого перенаправлення для отримання комплексної реінтеграційної допомоги ( в тому числі до ГО Центр «Чайка»).
Керівниця ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько зазначила – «Ми продовжуємо налагоджувати партнерство з різними громадами Рівненщини. Допомагаємо людям, які потрапили в біду отримати психологічну та фінансову допомогу, відтак інформаційна кампанія є важливою складовою у комунікації з громадами та населенням.»
Консультантка з юридичних питань Тетяна Мельник детально розповіла, яку правову та фінансову допомогу можуть отримати постраждалі.
Надалі заплановано ряд зустрічей в інших громадах Рівненської області.
 

Проєкт впроваджується ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка»  завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації