пʼятниця, 5 січня 2024 р.

Парк Єднання облаштували у селі Борщівка Малолюбашанської громади

Ініціатива реалізована в рамках конкурсу міні-проєктів, який реалізується на території області Рівненським обласним благодійним фондом "Наше Майбутнє".

Днями, у селі відбулося відкриття території відпочинку на яке завітали представники місцевої влади, жителі села, внутрішньо-переміщені особи та представники благодійного фонду.

Як зазначила голова Малолюбашанської громади Світлана Ковальчук попри складні часи та усі випробування діти заслуговують бути щасливими.

Саме цим і керувалася ініціативна група мешканців села та ГО «Рівненський центр маркетингових досліджень» на чолі із Тарасом Микитиним, коли подавали заявку на конкурс міні-гранів.

Парк Єднання - це не просто місце відпочинку дітей, це місце для інтеграції ВПО та мешканців Борщівки у соціальне життя громади.

"Відсутність спеціально облаштованого місця для прогулянок із дітьми посилює замкнутість та недовіру до старшого покоління, влади тощо... й питання створення зони відпочинку у селі назріло вже давно й активно обговорювалося", - зазначає лідерка ініціативної групи Прилуцька Олена.

"Ініціативна громада, яка реалізує потрібні проекти завжди надихає та мотивує", - зауважила під час відкриття керівник проектів РОБФ "Наше Майбутнє" Олена Ніколайчук.

Загалом парком будуть користуватись 268 мешканців с.Борщівка, в тому числі 23 вимушено переміщені особи, які мешкають на території села.

В рамках проекту для дітей різного віку закуплено пісочницю, карусель, гойдалку, балансир, будиночок та дитячий ігровий комплекс «Замок», гімнастичну стінку та гімнастичний комплекс із баскетбольним щитом. Для людей старшого віку лавочки та стіл із лавками.


Проєкт «Підтримка ініціатив спільнот в Україні» впроваджується МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової та технічної підтримки Шведської церкви, включаючи збір коштів та координацію благодійної організації Christian Aid




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації