пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Комплексну допомогу постраждалим обговорили у Дубні та Вербі

Відбулися робочі зустрічі фахівчинь ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» у Дубенській  та Вербській громадах. 

Участь у зустрічах взяли фахівці з соціальної сфери, освіти та поліцейські, ті хто надають соціальні послуги у своїй громаді. 

Під час зустрічей обговорили  взаємодію та спільну координацію. Як продуктивно, ефективно і якісно організувати роботу щодо реалізації проєкту «Розвиток Національного Механізму Взаємодії (НМВ) та забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства у Рівненській області», який з травня 2023 року реалізує ГО Центр «Чайка».

Керівниця ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько зазначила – «Ми продовжуємо налагоджувати партнерство з різними громадами Рівненщини. Допомагаємо людям, які потрапили в біду отримати психологічну та фінансову допомогу, відтак інформаційна кампанія є важливою складовою у комунікації з громадами та населенням.»


Консультантка з юридичних питань Тетяна Мельник детально розповіла, яку правову та фінансову допомогу можуть отримати постраждалі.

В результаті роботи домовились про співпрацю:

- у проведенні навчальних сесій з протидії торгівлі людьми для відповідальних осіб на рівні громад;

- в організації інформаційних кампаній для населення Дубенщини щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та можливості отримання належної допомоги постраждалим;

- в налагодженні обміну інформацією задля виявлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства, та їхнього подальшого перенаправлення для отримання комплексної реінтеграційної допомоги ( в тому числі до ГО Центр «Чайка»).



Наприкінці зустрічей відбулося обговорення актуальних питань у сфері протидії торгівлі людьми та гендерно-зумовленого насильства. 

Проєкт впроваджується ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка»  завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації