вівторок, 9 січня 2024 р.

Перебування дітей у «ЦЕНТРІ ДОБРА» Острозької громади стане комфортнішим

Проєкт, дитячого центру, «Світло. Тепло. Комфортно в «ЦЕНТРІ ДОБРА», став переможним у конкурсі міні-грантів. 

«ЦЕНТР ДОБРА, що діє в Острозькій дитячій бібліотеці, уже близько року є майданчиком для спілкування та проведення вільного часу дітей та молоді з числа ВПО та громади загалом. Тут вирує життя, проводяться цікаві освітні та культурні заходи. Приміщення облаштоване мультимедійним обладнанням – тут є все для того аби розвиватися та навчатися.  Утім, бібліотека знаходиться в приміщенні 100 річної давнини. А це старі вікна та щілини в склопакетах, - розповідає голова громадської організації «Центр суспільних перетворень» Юрій Устимчук. – Саме тому ініціативною командою проєкту було прийнято рішення наповнити простір необхідною технікою, а також замінити старі вікна на нові енергозберігаючі».

Реалізувати задумане вдалося завдяки проекту, який реалізується Рівненським обласним благодійним фондом «Наше Майбутнє». За сприяння Острозької міської громади представники ГО «Центр суспільних перетворень» та Дитячого центру «ЦЕНТР ДОБРА» подали заявку на участь у конкурсі й наразі з успіхом втілюють у життя задумане. 

«Зараз тривають ремонтні роботи з шпаклювання відкосів, проте щодня до бібліотеки приходять десятки дітей і з нетерпінням чекають відновлення діяльності, - підсумовує Юрій Устимчук.  По завершенню усіх підготовчих робіт ми проведемо Презентаційний захід і подаруємо 75 дітям шкільного віку термоси. Відновимо процес дозвілля та розвитку, психологічного розвантаження та ігрового простору, що дасть можливість дітям та молоді хоч трішечки відволікатися від сучасних реалій війни».

Проєкт «Підтримка ініціатив спільнот в Україні» впроваджується Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health за фінансової та технічної підтримки Шведської церкви, включаючи збір коштів та координацію благодійної організації Christian Aid.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації