понеділок, 15 травня 2023 р.

Стейкхолдери культури Рівного відвідали Вінницю де переймали досвід у сфері культури та туризму

Культурна спільнота Рівного упродовж трьох днів переймала досвід діяльності та розвитку культурних інституцій Вінниці в рамках проекту «Стратегія розвитку культури Рівного» та програми #EU4CULTURE в Україні. 

Участь у триденному навчанні взяли заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова, фахівці управління культури, культурних інституцій міста, незалежні митці, дослідники, представники громадського сектору, журналісти та менеджери культури.

Учасники  делегації з Рівного у Вінницькій міській раді зустрілися з керівництвом Вінниці та представниками профільних департаментів міста. Делегацію виконкому Рівненської міськради на чолі з заступницею міського голови Мариною Кузмічовою зустріла заступниця міського голови Вінниці Галина Якубович, директори департаментів культури та туризму, а також їхні фахівці. 
ВІДЕО
Відбулася зустріч стейкхолдерів розвитку культури двох дружніх міст Рівного та Вінниці. Тут представники міст познайомились та коротко презентували свою діяльність. Ознайомились з наявною культурною інфраструктурою Вінниці, нині в місті працює 120 культурних інституцій різних форм власності. Представниця проектів #EU4CULTURE  Катерина Левченко презентувала усім учасникам зустрічі  нові можливості для двох міст щодо реалізації нових проектів. 

Рівняни у перший день також відвідали туристичні родзинки Вінниці:
Музей моделей транспорту, Молодіжний простір «Квадрат», Костел Святої Діви Марії Ангельської де відбулася екскурсія в підземелля. 

У другий день роботи відбулася  зустріч з  ознайомленням роботи КП «Інститут розвитку міста Вінниця» Хаб «Місто змістів». Тут гостям презентували діяльність та головні завдання установи, презентували напрацьовані проекти, розповіли, як відбувається співпраця зі стейкхолдерами, як відбувається співпраця з міжнародними партнерами, та як міжнародні програми сприяють та підсилюють розвиток міста та сфери культури зокрема. Говорили також про культурно-урбаністичні конкурси для переосмислення парків та територій музеїв.

Продовжилася робота через профільні зустрічі по різним напрямкам з культурним середовищем Вінниці, зокрема відвідали наступні локації:
●Простір «ПІЧ» (ГО «Плай») – сучасне мистецтво, Гоголь Фест, EFest, андеграунд
● Краєзнавчий обласний музей
● Музей Коцюбинського 
● Музей марки – приватна колекція
● ГО «Дивосвіт» - великий центр творчості
● Міський палац мистецтв 
● Обласна Філармонія  
● ЦБС- міська бібліотека, міський парк.

У Туристичному Хабі – рівнянам презентували діяльність  Департаменту маркетингу та туризму, тут детально розповіли про бренд міста, який активно працює на популяризацію та наповнення бюджету міста та як його популяризують спільно з іншими стейкхолдерами. 



Особлива гордість Вінниці Музей трамваю та екскурсійна прогулянка ним до центру, тож туристичний трамвайчик «Везунчик» також порадував рівнян. Далі гості спільно ознайомились з роботою Художнього обласного музею, Виставковою залою «Галерея ХХІ», відвідали  Національний музей-садибу  М.Пирогова, а також Проспект Космонавтів. 



В результаті господарі підтвердили - Вінниця - місто змістів. Місто ідей!
• місто з лісопарками та комфортною інфраструктурою для мешканців та туристів; 
• борщем з вишнями та пивною юшкою, гастрономічними фестивалями та промоцією автентичними стравами Поділля; 
• підтримки колекціонерів у створенні унікальних музеїв; 
• культурно-урбаністичних конкурсів для переосмислення парків та територій музеїв; 

• місто, яке можна досліджувати на екскурсійному трамваї, або велосипеді; 
• Visit Vinnytsia - бренд міста, який активно працює на популяризацію та наповнення бюджету міста;
• місто красивої старовинної архітектури, яку реставрують та зберігають; 
• місто активного громадського сектору та відкритої влади до діалогу;
• якісної роботи з місцями пам'яті та меморіальними комплексами;

• приватними художніми галереями, стріт артом та фестивалями сучасного мистецтва;
• школою для гідів, неймовірно цікавими екскурсіями, розробкою Вінницького стандарту гостинності та багато-багато іншого.
Зазначимо, окрім обміну досвіду, метою візиту також є встановлення партнерських зв'язків у рамках проекту «Стратегія розвитку культури Рівного» та програми #EU4CULTURE в Україні. 





Візит відбувся в межах проекту «Стратегія розвитку культури Рівного» та програми #EU4culture в Україні  за фінансової підтримки Європейського Союзу.
За зміст несе відповідальність лише Управління Культури і туризму ВК Рівненської міської ради та ГО Агенція сталого розвитку міста, і він не відображає позиції Європейського Союзу.
Олена Семенович, консультантка з медіа-комунікацій Рівненського РВ АМУ
Використано фото із соцмереж

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації