понеділок, 22 травня 2023 р.

Українсько-польський благодійний захід на підтримку ЗСУ провели у Дубні

У травні Україна відзначає День Європи, а наша дружня країна Польща – День Полонії та Поляків за кордоном. З цієї нагоди та з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України Товариством польської культури Дубенщини у співпраці з Дубенською міською радою та відділом культури і туризму за сприяння Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку у неділю, 21 травня, проведено благодійні урочистості у Дубні на території костелу Св.Йоана Непомуки. 

У цей день до Дубна завітали поважні гості - заступник бургомістра польського міста-побратима Червйонка-Лещини Анджей Рауднер, представник партнерського міста Бад-Закса (Німеччина) Гжегож Мурас, консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Васілевський. Спільно з керівництвом міста вони долучилися до святкового богослужіння у Дубенському костелі, а також відвідали місцеве католицьке кладовище - одне з найдавніших на волинських землях. 

Після цього на подвір'ї костелу відбувся благодійний захід з метою збору коштів на ЗСУ. З вітальним словом до присутніх звернувся голова Товариства польської культури Дубенщини Казимир Бобер. Свої виступи презентували творчі колективи міста та Товариства польської культури Дубенщини. Також організатори підготували для гостей заходу частування стравами польської кухні. Зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю необхідного спецобладнання воїнам-дубенчанам, які захищають Україну на передовій. 

Звертаючись до присутніх, міський голова Василь Антонюк подякував усім причетним за організацію благодійного заходу, закордонним партнерам та містам-побратимам - за солідарність та підтримку у цей важкий час, а усім дубенчанам та гостям – за участь в благодійному заході для наших мужніх воїнів.

Візит іноземних гостей до Дубна передбачає обговорення напрямків подальшої співпраці, зокрема в соціальній та гуманітарній сферах.

Підготовлено за матеріалами Дубенської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації