вівторок, 16 травня 2023 р.

«Польські та французькі муніципалітети разом для України» - Корецька громада стала учасницею однойменної конференції у Польщі

Корецька міська голова Людмила Дмитрук у складі делегації Асоціації міст України  взяла участь у конференції «Польські та французькі муніципалітети разом для України» у м. Жешув (Польща). 

У рамках зустрічі вона представила Корецьку громаду, її можливості та потреби. Велика подяка полякам за всебічну допомогу, зокрема - містам Валч і Бихава за постійну підтримку нашої громади. 

Людмила Дмитрук зазначила «Ми чітко демонструємо, що є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні сили України міцно стоять на захисті всієї вільної Європи.»

Нагадаємо - у червні 2022 року Україна отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі. 

Які найкращі підходи у розпалі війни та інструменти прискорення вступу до ЄС ділились з  учасниками української  делегації з нашими мерами колеги міст Франції та Польщі.

Багато позитивних емоцій, підтримки і допомоги нашим малим і великим містечкам. 

Кожен з учасників мав змогу презентувати свою громаду, показати свої можливості і озвучити потреби. Нові знайомства, проекти, залучення ресурсів і просто консолідація спільних ідей.

Одними із перших, хто приймав наших біженців і надавав гуманітарну підтримку - це стали наші друзі-поляки. 

В перші дні війни, наприклад, місто Rzeszow приймало понад 100 тис.українців і стало хабом для зупинок людей, місцем обігріву/їжі/одягу.

За це мер міста отримав відзнаку від Президента України. Асоціація міст України працює над створенням нових можливостей і пошуку партнерів/міст-побратимів. Дякуємо нашим колегам з Асоціації польських міст та французькій Асоціації за співпрацю, дружній прийом делегації з України.

За результатами заходу наші делегати познайомилися з містами Франції та Польщі, які готові співпрацювати та розвивати спільні проекти післявоєнного відновлення, оздоровлювати українських дітей, реабілітувати поранених і багато іншого.

Підготовлено за матеріалами учасників делегації


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації