пʼятниця, 19 травня 2023 р.

У Рівному стартувала інформаційна кампанія по відкриттю гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу

Стартувала інформаційна кампанія по відкриттю гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу. Відбулася  зустріч в гуртожитку для дівчат ДНЗ «Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі». 

Пізнавальну зустріч у для 30 дівчат провели  - психологиня Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тамара Боговід і соціальна працівниця Тетяна Білковська.

Тренерки спільно з учасницями обговорили наявні проблеми у суспільстві щодо гендерно-зумовленого насильства, презентували різні можливості захисту та допомоги для жінок і дівчат, розповіли про появу нових безбар’єрних гінекологічних кабінетів у трьох містах Рівненської області – Рівне, Дубно та Сарни. 


Для того щоб дівчата закріпили нові знання застосували інтерактивну гру симулятор  «Коло безпеки». Це настільна ігрова методика, яка допоможе розповісти про проблеми, пов'язані з насильством, спростувати міфи та відшукати факти, що стосуються насильства, обговорити сутність домашнього насильства, визначити шляхи подолання булінгу, попередити про небезпеки в інтернеті.

Надалі такі зустрічі відбудуться у різноманітних навчальних закладах, та соціальних установах, упродовж травня – червня, якомога більше мешканок області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються.


Кабінет обладнаний Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

У Рівненській області інформаційну кампанію впроваджує  НГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», регіональний партнер Українського жіночого фонду. 

Олена Семенович




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації