четвер, 25 травня 2023 р.

Перший Форум регіонального розвитку відбувся на Рівненщині

ФОРУМ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ РІВНЕНЩИНИ зібрав у Рівному близько 300 представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, міжнародних донорських організацій, громадських організацій, місцевого та релокованого бізнесу, бізнес-спільнот та асоціацій, а також медіа. 

До учасників Форуму з вітальним словом звернулися Віталій Коваль – начальник Рівненської обласної військової адміністрації, Андрій Карауш – голова Рівненської обласної ради та Марія Гуцман – керівниця групи проєктів Інклюзивного розвитку, відновлення та розбудова миру, ПРООН в Україні. 

Сьогодні важливо сприяти налагодженню конструктивного діалогу між владою, бізнесом та громадськістю щодо стратегічного планування, пошуку шляхів реалізації проєктів регіонального розвитку, створення сприятливих та рівних умов для ведення бізнесу, залучення інвестицій та стимулювання експортної діяльності в Рівненській області.

На Форумі обговорили три  тематичні панелі. 

 В ході першої панелі спікери обговорили шляхи відновлення економіки та нові підходи у стратегічному плануванні,  методики аналізу розвитку територіальних громад Рівненщини. Акцентували увагу на важливості реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

Друга панельна дискусія присвячена обговоренню успішних практик реалізації пріоритетів смарт-спеціалізації в області. Зокрема, особливості формування та розвитку меблевого кластеру в області, вихід продукції на експорт, організацію підготовки фахівців відповідно до потреб сучасного ринку праці. 

Учасникам презентували діяльність  ІТ Кластеру та перспективи розвитку. 

Обговорили також перспективи розвитку органічного землеробства в області та інструменти фінансової підтримки аграріїв, а також розвитку громад у післявоєнний період.

Третя панельна сесія присвячена посиленню стійкості громад в умовах воєнного стану у співпраці з партнерськими організаціями та проєктами міжнародної технічної допомоги Україні: Програмою розвитку ООН, проєктом USAID «ГОВЕРЛА», програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 






Форум регіонального розвитку організований Рівненською обласною військовою адміністрацією, Агенцією регіонального розвитку Рівненської області, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні у рамках проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку» за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fu‌r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації